2024/04/19

 

KULTŪROS CENTRO IDĖJOMS ATIDARYTOS DURYS

Šiais metais Kultūros centro lankytojai vėl galės pasinerti į teatro pasaulį, kuris kupiškėnų nepalieka abejingų. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Daugelis kultūros įstaigų Lietuvoje planuodamos savo veiklą naujiems metams tikisi gauti papildomų lėšų, kurios neretai tampa rimta paskata žengti dar vieną žingsnį į priekį.
Kupiškio kultūros centras 2017 metais Lietuvos kultūros tarybai pateikė dvylika projektų, iš kurių keturi gavo dalinį finansavimą. Daugiausiai palaikymo sulaukė teatriniai projektai.

Audinga SATKŪNAITĖ

Parama svarbi

Kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė sakė, kad palyginti su kitų miestų kultūros įstaigomis Kupiškis iš Kultūros tarybos sulaukęs svaraus dėmesio. Keturiems kultūros projektams buvo skirtas 24 400 eurų dalinis finansavimas.

„Kultūros centrai iš tiesų liko nuskriausti. Kultūros tarybos dėmesys, kuris turėjo būti skirtas regionams, liko neįgyvendintas, tačiau mes negalime skųstis“, – kalbėjo J. Janušonienė.

Pasak jos, iš teiktų projektų Kultūros tarybai dėl dalinio finansavimo nemaža dalis buvo tęstinių, du jų buvo susiję su valstybės atkūrimo šimtmečiu, tačiau jie palaikymo nesulaukė. Lėšų negavo ir ilgametis tarptautinis teatrų festivalis „Pienių vynas“, vykstantis Skapiškyje, todėl šiandien jo ateitis kol kas nėra aiški.

Visus keturis dalinį finansavimą gavusius projektus žiūrovai galės išvysti šiais metais. Unės Babickaitės profesionalių teatrų festivaliui „Art do“ suteiktas 5 tūkst. eurų finansavimas, naujam projektui – lėlių teatrų festivaliui „Vaikai ir lėlės“ – taip pat 5 tūkst. eurų finansavimas, sutartinių šventei „Sutarjėla“ skirta 4 400 eurų, o tarptautiniam teatrų festivaliui „Theater Cluster“ – 10 tūkst. eurų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tai čia tkriausiai taip: 3 režisierės — 3 teatro projektai. O kur kitos meno šakos?

Rekomenduojami video