2024/03/19

 

RYŠKĖJA VASARIO 16-OSIOS MINĖJIMO AKCENTAI

Sausio 16 d. surengtas pasitarimas, kuriame diskutuota, kaip bus minima Vasario 16-oji. Jurgos Banionienės nuotrauka

Sausio 16 d. surengtas pasitarimas, kuriame diskutuota, kaip bus minima Vasario 16-oji.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Mažiau nei po mėnesio švęsime reikšmingą ir išskirtinį Lietuvos istorijos įvykį – valstybės atkūrimo šimtmetį. Kaip ši prasminga sukaktis bus paminėta Kupiškio mieste ir rajone, kokie numatyti Vasario 16-osios renginiai, antradienį susirinkę tarėsi rajono valdžios atstovai, kultūros, švietimo įstaigų vadovai.

Jurga BANIONIENĖ

Dėliojo šventinę programą

Posėdyje dalyvavo vicemeras Aurimas Martinka, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, jos pavaduotojas Vytautas Knizikevičius, Kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė ir režisierė Nijolė Ratkienė, Viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus, Etnografijos muziejaus vadovė Violeta Aleknienė, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus direktorius Virgilijus Žilinskas, Subačiaus gimnazijos direktorė Vida Šeškuvienė.

Susitikimo tikslas – aptarti, ką konkrečiai kultūros, švietimo įstaigos yra numatę, kaip susidėlioję Vasario 16-osios renginius, kurie vyks visą šventinę savaitę.

Vasario 16-osios minėjimo režisiere paskirta N. Ratkienė pateikė preliminarią Kultūros centro programą. Dar galimi įvairūs jos pakeitimai, tačiau esminiai akcentai jau yra.

Šventiniai renginiai turėtų prasidėti šv. Mišiomis, po jų pagal numatytą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programą, 12.30 val., visoje Lietuvoje skambės bažnyčių varpai. Jais bus skambinama ir Kupiškyje. Tuomet planuojama valstybingumo eisena. Po pietų Kultūros centro kieme vyks trijų Baltijos valstybių vėliavų pagerbimo ceremonija, šventinės salvės. Prisijungiant prie Vyriausybės programos, kuri siūlo įsitraukti į kampaniją ,,Ačiū“, ketinama iškelti ar išskleisti šimtą Lietuvos valstybės vėliavų rajono reikšmingose Lietuvos valstybingumui vietose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tėvynė svarbi, tik mes jai nebesvarbūs.

    • Taip jau išeina, kad tie,kurie po mokslų grįžo į Kupiškį, gydė, mokė vaikus, statė , remontavo namus, rūpinosi infrastruktūra, tapo nematomais. Matomi tie,kurie pamala liežuviais arba lenda visiems į akis su visokiais pramanais ir nuolat giriasi savo šaunumu. O geriausiai matomi kurie visai paliko gimtinę ir atvyksta tik pasisvečiuoti.

  • Jeigu zmogui nesvarbi jo Tevyne, jos sventes, jos siekiai, greiciausiai nepazista jis Dievo ir tokiam jau niekas nepades. Gaila, kad tiek mazai vertybiu gave is tevu ir patys ju neiesko, neranda.

  • Kokia pompastika, kai Lietuva baigia išsivaikščioti… Kažkodėl ima panešėti į tarybinius laikus, kai reikėdavo švęsti spalio revoliucijos metines.

    • Super

  • Nusibodote sventes svesdami.Kupiskyje tik sventes.Gal pradekite dirbti

Rekomenduojami video