2024/03/19

 

ĄŽUOLŲ GATVĖS BĖDOS: VASARĄ – BASEINAS, ŽIEMĄ – ČIUOŽYKLA

Kad nepaslystų, Ąžuolų gatvės namų gyventojai turi eiti sienos atsiremdami. Jurgos Banionienės nuotrauka

Redakciją pasiekė dalies Ąžuolų gatvės namų gyventojų pagalbos šauksmas.

Žmonėms pabodo metai iš metų varstyti valdžios kabinetų duris dėl savo problemos, kuri niekaip nesprendžiama.

„Mums čia žibintuvėliais pasišviečiant tik baletą ant ledo šokti“, – vaizdžiai kalbėjo vienas šios gatvės gyventojų. Mat žiemą, kai užšąla neasfaltuotos, neapšviestos gatvės didžiulės duobės, ji virsta kone čiuožykla. O tokią vasarą kaip praėjusi, anot pašnekovų, čia drąsiai ir baseiną būtų galima įrengti.

Jurga BANIONIENĖ

Jaučiasi užmiršti

Pasikalbėti susitikome su dviem šios gatvės gyventojais – Jonu Čižausku ir Liucija Vėtiene. Jie ir atskleidė bėdas, kurios dešimties šios gatvės namų gyventojams ramybės neduoda daugybę metų. Išasfaltuota tik šios miesto gatvės dalis, o kita – visai asfalto nemačiusi.

„Aš čia 20 metų gyvenu, bet per tą laiką gatvę remontavo kokį kartą, prieš šešerius ar septynerius metus lygino greideriu, pripylė žvyro, išlygino, suplūkė. Ir tiek. Bėda, kad pas mus nėra lietaus nuotekų kanalizacijos.

Gatvėje didžiulės duobės, o kadangi lietaus nuotekų sistemos nėra, vanduo jose ir stovi, vasarą praeiti neįmanoma, viskas teka į žmonių kiemus, sandėliukus, malkines, garažus, o žiemą duobės virsta tikromis čiuožyklomis“, – kalbėjo J. Čižauskas.

Anot pašnekovo, ties posūkiu duobė tokia gili, kad su lengvuoju automobiliu vargiai pravažiuosi, o juk patekti į savo kiemus žmonėms kažkaip reikia.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ėjau naujai apšviesta Šimonio gatve. Šviesu, malonu ir pasivaikščioti.Ieškojau čiuožyklos. Turiu puikias pačiūžas. Gal taip sutapo, bet prieš 19 val. nė vieno žmogučio. Ledas lyg ir ant prūdo , gali būti pavojinga. Bet norėjau pažiūžinėti, vienas nedrįsau.

    • ir ką čia tuo norėta pasakyti?

  • Turim baseiną? Va kodėl niekas antro nestato. Neūkiška būtų.

Rekomenduojami video