2024/03/28

 

KRAŠTO ISTORIJA SUGULĖ Į ENCIKLOPEDIJĄ

Trečio „Kupiškėnų enciklopedijos“ tomo sutiktuvėse dalyvavo ne tik leidinio sudarytojas ir vyriausiasis redaktorius Vidmantas Jankauskas (sėdi viduryje), bet ir žmonės, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėjo prie svarbaus kultūrinio ir istorinio paminklo atsiradimo. Autorės nuotrauka

Žmonės visais amžiais domėjosi savojo krašto istorija, kuri buvo įvairiai fiksuojama ar rašoma.

Pasitinkant valstybės atkūrimo šimtmetį buvo pristatytas ilgai lauktas „Kupiškėnų enciklopedijos“ trečias tomas, kuris dienos šviesą išvydo baigiantis 2017 metams. Vietos gyventojai gali didžiuotis nuo šiol turėdami svarų kultūros ir istorijos paminklą, kurio vertės nepajėgi nuplauti net laiko tėkmė.

Audinga SATKŪNAITĖ

Ilgi metai darbo

Vilniaus dailės akademijos leidyklos išleistas trečias „Kupiškėnų enciklopedijos“ tomas šeštadienį beregint, dar neprasidėjus leidinio sutiktuvėms, buvo išgraibstytas nuo prekybos stalelio.

Leidinio puslapių šiurenimas kupiškėnų rankose įrodė, kad kraštotyrininko, enciklopedijos sudarytojo ir straipsnių autoriaus Vidmanto Jankausko darbas ir tikėjimas jo reikalingumu nebuvo beprasmis.

Kupiškio kraštui enciklopedija yra svarbus indėlis ir dėl to, kad Lietuvoje vos keletas savivaldybių turi tokio pobūdžio informacinius leidinius. Savo enciklopedijas turi uteniškiai, kai kurie Žemaitijos regionai, anykštėnai tenkinasi elektronine enciklopedijos versija, tačiau „Kupiškėnų enciklopediją“ iš regioninių leidinių pelnytai galima laikyti vienu didžiausių ir išsamiausių visoje šalyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video