2024/04/25

 

MEDŽIOTOJAMS IR ŽVEJAMS – PRIMINIMAI SU LIŪDESIO ŠEŠĖLIU

Metų pradžia gera proga ne tik apžvelgti nuveiktus darbus, bet ir prisiminti būsimos veiklos niuansus, tvarką, taisykles. Ta intencija pasikalbėjome su Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus medžioklės žinovu Gaudentu Baikausku.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak G. Baikausko, šiuo metu pravartu žvejams ir medžiotojams priminti žūklės ir medžioklės sezono trukmę, kokiu laiku ir ką galima žvejoti, kokius žvėris medžioti. Juolab kad terminai kaskart šiek tiek keičiasi.

„Žvejai turėtų įsidėmėti, kad šiuo metu lydekų ir starkių nebegalima gaudyti naudojant kaip masalą gyvą žuvį. Šių žuvų žvejyba galima tik su blizge. Toks būdas privilioti žuveles būdingas poledinei žūklei. Deja, kol kas šiuo metu niekur ant vandens telkinių ledo nėra ir žvejams reikia laukti tam užsiėmimui palankių žiemiškų orų.

Per nerštą nuo vasario 1 dienos iki balandžio 20 dienos negalima gaudyti lydekų, starkių – nuo kovo 1 dienos iki gegužės 20 dienos, o salačių – nuo balandžio 1 dienos iki gegužės 15 dienos. Dar kartą norėčiau žvejams priminti ir jų paprašyti, kad visiškai negaudytų salačių, kurie neseniai įleisti į Kupiškio marias.

Tegu šios žuvys čia apsipranta, ramiai neršia ir didina savo populiaciją. Panašiai buvo šiame vandens telkinyje veisiant starkius. Tuomet žvejai geranoriškai atsiliepė į šį kvietimą. Po kurio laiko starkių priviso tiek, kad jų žvejybai nebebuvo tokių apribojimų. Reikėtų nepamiršti, ir kad apskritai draudžiama žvejyba lydekų ir starkių, mažesnių nei 45 cm, o salačių, mažesnių nei 55 cm“, – sakė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video