2024/04/19

 

KUR DĖTI NUPUOŠTĄ EGLUTĘ?

Baigiasi šventinis laikotarpis. Miesto gyventojams, kurie puošė ne dirbtinę, o tikrą eglutę, kasmet iškyla klausimas, kur dėti nupuoštą žaliaskarę. Daugelis yra girdėję, kad eglutę numetus į komunalinių atliekų konteinerį ar bet kur, gali grėsti baudos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vakar daugelyje šalies miestų prasidėjo tradicinė akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“, vyksianti iki sausio 15 dienos. Aplinkos ministerija ragina visas savivaldybes organizuoti tokias akcijas, kad nebereikalingos eglutės būtų panaudojamos tikslingai, pasitarnautų kaip ekologiškas kuras ar kompostas.

Didmiesčiuose yra pastatyti ir specialūs konteineriai, skirti tokioms eglutėms.

O kur nupuoštas žaliaskares dėti kupiškėnams? Tai labai svarbu žinoti, juolab kad nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodeksas, nustatantis baudas ir už netinkamą atliekų tvarkymą. Išmetus kalėdines eglutes tam neskirtose vietose, gyventojams gali grėsti piniginės baudos, atsižvelgiant į atliekų kiekį. Už tinkamą atliekų rūšiavimo nevykdymą, vadovaujantis minėto kodekso nuostatomis, gali būti pritaikyta bauda nuo 20 iki 80 eurų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Už tinkamą atliekų rūšiavimo nevykdymą, gali būti pritaikytą baudą nuo 20 iki 80 eurų (rašoma straipsnyje). Suprantu, kad tai mums gyventojams, atliekų turėtojams. O kaip Savivaldybei, kuri tas surūšiuotas atliekas turi išvežti ir kurių neišveža. Nuo gruodžio pradžios visi miesto atliekų rūšiavimo (plastiko, popieriaus, stiklo)konteineriai stovi pilnut pilnutėliai, tad nunešus išrūšiuotas atliekas, tenka jas mesti į bendrą konteinerį. Tai matant, nesinori ir rūšiuoti.

  • Anksčiau Kupiškio kultūros namai organizuodavo labai gražius renginius – atsisveikinimą su eglute. Susirinkdavo vaikai, suaugusieji, atsinešdavo iš namų eglutes, vykdavo koncertas. kultūringai atsisveikindavo su eglutėmis. Kodėl nebėra šios tradicijos?

Rekomenduojami video