2024/04/24

 

SAVIVALDYBĖMS ATEINANTYS METAI SU SKALSOS PAŽADU

2018 m. biudžete yra skiriamas didesnis dėmesys savivaldybėms. Pagrindinis kriterijus, skiriant lėšas, turėtų būti tolygi regionų plėtra. Jurgos Banionienės nuotrauka

Prezidentė Dalia Grybauskaitė gruodžio 20 dieną pasirašė Seimo priimtą 2018 metų biudžetą.

Ne vienas politikas akcentuoja, kad šis biudžetas žada ir skalsesnius savivaldybių biudžetų metus. Iš kur bus papildyti tie finansiniai ištekliai? Ar tai didins savivaldybių savarankiškumą? Ar provincijos gyventojai dėl to pajus, kad gyvenimas gerėja?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Savarankiškumas – pritraukti investicijoms

Kupiškio rajono savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė sakė, kad praktiškai Savivaldybės biudžeto pajamos bus tokio pat lygio kaip 2017 metais. Didės tik tiek, kiek Finansų ministerija prognozuoja Savivaldybės gyventojų pajamų mokesčio (GPM) didėjimą. Kupiškio rajono savivaldybėje GPM turėtų kitąmet didėti 14,4 proc.

Kintamoji GPM dalis bus skirta kompensuoti savivaldybėms išlaidas, kurios atsirado dėl tam tikrų Seimo ir Vyriausybės nutarimų. Kaip minėta, tai minimalios algos padidinimas iki 400 eurų, pareiginės algos bazinio dydžio augimas nuo 130,5 iki 132,5 eurų valstybės tarnautojams ir visiems biudžetinių įstaigų darbuotojams ir kt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video