2024/04/20

 

SUŠALĘS, ALKANAS, NUSKRIAUSTAS – KUR KREIPTIS?

Pastebėję gyvūnų gerovės pažeidimus gyventojai turėtų kreiptis į Kupiškio valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, Kupiškio r. savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyrių. Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pastebėję gyvūnų gerovės pažeidimus gyventojai turėtų kreiptis į Kupiškio valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, Kupiškio r. savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyrių.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Į redakciją paskambinusi viena kupiškėnė (pavardė žinoma) išsakė savo susirūpinimą dėl viename kieme likimo valiai palikto šuns. Gyvūnas, anot moters, negauna maisto, vandens. Šiuo metu visi laukia Kalėdų ir jų stebuklo. „Man didžiausias stebuklas būtų, jei tas šunelis gautų paėsti ir tyro vandens“, – teigė pašnekovė.

Jurga BANIONIENĖ

Nebūti abejingiems

Moteris sakė dažnai einanti gatve, kur gyvena šis šunelis, ir vis atkreipianti dėmesį, kad jo maisto indas nuolat apverstas. Ji teigė, kad šuo negauna ne tik maisto, bet ir atsigerti. „Dabar prisnigo, tai gyvūnas laimingas, kad bent sniego gali palaižyti“, – tvirtino ji.

Laukiame gražiausių metų švenčių. Vyksta įvairios paramos ir gerumo akcijos, labdaros mugės. Tai – tinkamiausias metas paraginti atkreipti dėmesį į likimo nuskriaustus žmones. Anot pašnekovės, negalime būti abejingi ir gyvūnams.

Žmonės tampa pilietiškesni, vis dažniau pastebėję Kelių eismo taisyklių, viešosios tvarkos, aplinkosaugos ir kitus pažeidimus informuoja atsakingas institucijas. O ar žinoma, kur kreiptis, kai pastebima gyvūnų nepriežiūra, laikymo taisyklių pažeidimai?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • kur šunelis yra, parašykite tikslias koordinates.

Rekomenduojami video