2024/04/25

 

PAVADINIMO KEITIMAS – BE GRIEŽTŲ RĖMŲ

Įvairūs meno kolektyvai ir kultūros įstaigos neretai savo pavadinimuose vartoja žymių žmonių vardus ir pavardes. Pavadinimo keitimo ar jo suteikimo nereglamentuoja griežtos taisyklės ar nuostatos. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Teisę pasikeisti savo vardą turime kiekvienas, todėl nenuostabu, kad tokią laisvę turi ir meno kolektyvai ar įstaigos. Pavadinimo keitimo procedūra nėra apraizgyta neįmanomais pančiais ir dažnai tereikia pareikšti norą, kuris netrukus išsipildo.

Audinga SATKŪNAITĖ

Prieštaraujančių nebuvo

Šiuo metu vyksta aktyvios diskusijos, ar reikia keisti Kupiškio viešosios bibliotekos pavadinimą. Nuomonių galima išgirsti įvairių, bet atrodo, kad sunkiausia bus nuspręsti, koks asmenvardis labiausiai tiktų bibliotekai.

Pavadinimo keitimo procedūrą prieš metus sėkmingai įgyvendino Nijolės Ratkienės vadovaujamas teatras „Provincija“, kuris dabar vadinasi Unės Babickaitės teatru.

Teatro vadovė sakė, kad devyniolika metų Kupiškyje gyvuojančio teatro veikla per laiką išsiplėtė, o buvęs pavadinimas to neatspindėjo. Anot jos, naują pavadinimą netiesiogiai padiktavęs praeitais metais minėtas aktorės ir režisierės Unės Babickaitės 120-ųjų gimimo metinių jubiliejus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Karštas naujienas spausdina laikraštis ,,Kupiškėnų mintys“: prieš metus pakeitė pavadinimą… Na ir kas, kad pakeitė. Graužti kurią vietą kažkam po metų pradėjo?

  • …iš kur mergaitei tiek drąsos…?

Rekomenduojami video