2024/04/25

 

NAUJA ŪKININKŲ TRADICIJA – VISAS PROBLEMAS APTARTI SU VALDŽIA

Žemės ūkio viceministras Saulius Savickis kalbėjo apie pieno sektoriaus plėtros strategiją ir sudėtingą šiandienę būklę. Autorės nuotrauka

Tiek žmonių Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus salėje seniai bebūta – pirmadienį iš ryto reikėjo nešti kėdes iš kabinetų, kad susirinkusiems ūkininkams nereikėtų ramstyti sienų ar tupėti ant palangės.

Ūkininkų sąjungos inicijuotas susirinkimas šįkart sudomino ypač daug pieno ūkių šeimininkų, mat pažadėta susitikti su žemės ūkio viceministru Sauliumi Savickiu, Seimo nariais, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais. Susirinkime dalyvavo ir Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Jagminas, tik pastarajam nebeliko laiko svariai pasisakyti per užsitęsusias karštas diskusijas su atvykusiais svečiais.

Ada DVARIONAITĖ

Apie kelius, greičio kalnelius ir žmones

Nedažnas ūkininkų susirinkimų svečias yra ir rajono Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas. Paaiškėjo, kad visoms pusėms naudinga kuo dažniau gyvai pabendrauti, išsakyti savo norus, sužinoti apie sprendimų pasekmes.

Antai seniūnijose panaikinti žemės ūkio specialistų etatai, jų funkcijos priskirtos seniūnų pavaduotojams.

Ūkininkams neramu, ar spės iki naujų metų atlikti kai kurias prievoles, deklaruoti žemės ūkio valdas, kadangi tai padaryti padėdavo seniūnijų specialistai, taip pat ir pateikti pasėlių bei žemės ūkio naudmenų deklaracijas nustatytu laiku. Nesuspėjus Nacionalinė mokėjimo agentūra taiko sankcijas, skiria baudas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video