2024/04/20

 

KUPIŠKĖNIŠKOS ROKIŠKĖNO ĮŽVALGOS

Sportą mėgstantis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinys Viktoras Milaknis svajoja apie geresnes sąlygas, sukurtas visiems norintiems sportuoti kupiškėnams. Autorės nuotrauka

Sportą mėgstantis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinys Viktoras Milaknis svajoja apie geresnes sąlygas, sukurtas visiems norintiems sportuoti kupiškėnams.
Autorės nuotrauka

„Jei turėčiau stebuklingą lazdelę“

Apie šiandieninį Kupiškį ir apie pokyčius, kurie galėtų čia atsirasti, ar norėtų vadovauti visiems miesto ir rajono reikalams, pasikalbėjome su Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos pirmo kurso mokiniu Viktoru Milakniu. Vaikinas yra kilęs iš gretimo Rokiškio rajono, tad į mūsų miestą ir jo apylinkes dar žvelgia tarsi iš šalies.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ar jau spėjai susipažinti su Kupiškiu?

Kupiškio gyventoju tapau nuo šių metų rugsėjo, kai pradėjau Technologijos ir verslo mokykloje mokytis mechaniko specialybės. Gyvenu mokyklos bendrabutyje. Gyvenimo ir mokymosi sąlygomis esu labai patenkintas. Iš savo pusbrolio, kuris anksčiau mokėsi šioje mokykloje, esu girdėjęs tik gerus atsiliepimus. Tai ir aš nusprendžiau čia įgyti specialybę ir kol kas niekuo nenusivyliau.

Esu rokiškėnas. Mano gimtinė Grigiškių kaimas, netoli Šetekšnų. Taigi visai netoli Kupiškio rajono ribos. Su namiškiais esu ir anksčiau Kupiškyje lankęsis ne kartą. Jūsų kraštas nėra visiškai nežinomas.

Kokios vietos Kupiškyje ar jo apylinkėse Tau labiausiai patinka?

Žavi gražūs gamtos vaizdai prie Kupiškio marių. Tą vietą labai mėgstu. Ten yra sudarytos sąlygos pasportuoti, pasimankštinti. Norėčiau išbandyti irklavimo treniruotes. Kol kas tam neturėjau laiko, nes kultivuoju kitas sporto šakas – krepšinį, futbolą, stalo ir lauko tenisą, užsiimu kultūrizmu. Be to, vasarą, kai būna pats irklavimo sezono įkarštis, stengiuosi padirbėti pas ūkininkus.

Man patinka ir gerai tvarkoma Technologijos ir verslo mokyklos aplinka.

O kokia pati nepatraukliausia Kupiškio vieta?

Ne tik man, bet ir visiems atvykstantiems į Kupiškį labai baisiai atrodo Kupiškio autobusų stotis. Dažnai važinėju maršrutiniais autobusais ir susiduriu su nejaukia šios stoties aplinka. Šalta jos pastate. Jei ilgiau žiemą reikia palaukti autobuso, tai gerokai sužvarbsti. Šią stotį reikėtų kuo skubiau tvarkyti.

Ką dar keistum Kupiškyje, jei būtų Tavo valia?

Norėčiau, kad čia po vienu stogu atsirastų didžiulis sporto kompleksas, kur būtų atskiros krepšinio, tinklinio, futbolo salės. Reikėtų ir bėgimo tako, ir lauko teniso kortų po stogu, ir bent 25 metrų ilgio baseino. Išlaikyti tokį kompleksą padėtų čia rengiamos ne tik respublikinės, bet ir tarptautinio lygio varžybos. Toks sporto centras puikiai tarnautų tiek jaunų, tiek vyresnio amžiaus kupiškėnų poreikiams.

Taip pat reikėtų tvarkyti parkelį už didžiojo „Maximos“ prekybos centro. Ten reikėtų daugiau suoliukų, treniruoklių, vaikų žaidimų aikštelių įrengti.

Pastebėjau, kad reikia atnaujinti ir medines pavėsines Kupos parko teritorijoje. Ten šiltuoju metų laiku mėgsta burtis jaunimas.

Taip pat reikėtų atnaujinti mano mokyklos bendrabučių fasadus. Jų išorės vaizdas tikrai nekoks ir stipriai skiriasi nuo vidaus sutvarkymo.

Būtų gerai, jei atgytų pro Kupiškį einantis geležinkelis. Juk iš čia būtų galima nesunkiai pasiekti ne tik Panevėžį, Šiaulius, bet ir pajūrį. Modernizuota, gal elektrifikuota ši geležinkelio atšaka leistų didinti traukinių greitį. Patogi, gal ir greitesnė kelionė iš čia prie jūros tikrai galėtų tapti patraukliu šio regiono gyventojų maršrutu. Įvairios nuolaidos, savaitgalio kelionių bilietų paketai su nuolaidomis pritrauktų gausų keliautojų būrį.

Dar norėčiau Kupiškyje įkurti gerą autoservisą, kur būtų remontuojami ir motociklai, ir automobiliai, ir traktoriai vienoje vietoje. Technika mane traukia nuo mažens ir vėliau tikrai norėčiau dirbti pagal įgytą specialybę.

Kupiškyje galėtų atsirasti nedidukas maršrutinis autobusiukas, kuris už simbolinę kainą pavėžėtų garbaus amžiaus kupiškėnus į ligoninę, polikliniką, autobusų stotį ir pan. Gal ir šviesoforo bent vieno reikėtų Kupiškyje, nors nesu visiškai įsitikinęs, ar verta dėl kelių minučių rytinių ar vakarinių automobilių spūsčių pagrindinėje gatvėje statyti šviesoforą.

Ar norėtum būti meru?

Mero darbas labai atsakingas. Iki tokios atsakomybės reikia užaugti. Meru gali būti toks žmogus, kuris labai daug ką išmano, yra išsilavinęs, kuriuo pasitiki dauguma gyventojų, kuris moka bendrauti su žmonėmis, supranta, ko jiems reikia, kaip tai įgyvendinti.

Tokios atsakomybės nelabai norėčiau sau ant pečių užsikrauti. Dirbti autoserviso ar sporto klubo vadovu būtų lengviau.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video