2024/04/20

 

NORVEGAI PIRMI DOVANOJO ARTĖJANČIŲ ŠVENČIŲ NUOTAIKĄ

Pirmą kartą Kupiškyje viešėjo Norvegijos Rotary apygardos valdytojas Erik Gran. Jis mokyklos „Varpelis“ direktorei Irenai Skupienei perdavė vaikams skirtą kalėdinį meduolinį namelį.
Autorės nuotrauka

Rotariečiai iš Norvegijos prieš šventes puoselėja gražią tradiciją – aplanko Paketurių šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtinius ir atveža jiems dovanų. Lapkričio 24 dieną į Kupiškį atvykę svečiai apsilankė ir mokykloje „Varpelis“, kurios bendruomenė taip pat sulaukė malonių staigmenų.

Jurga BANIONIENĖ

Išbandė sūpynes

Penktadienio popietę į Kupiškį atvyko Norvegijos Ferder ir Tonsberg miestų Rotary klubų atstovai. Jų delegacijoje buvo pirmą kartą mūsų mieste viešėjęs Norvegijos apygardos valdytojas Erik Gran.
Tai norvegų rotatiečių kalėdinis turas. Kelioms dienoms į Lietuvą atvažiavę 24 rotariečiai pasklido po visą Panevėžio apskritį. Jų vizitų sulaukė vaikų namų auklėtiniai, sunkiai besiverčiančios šeimos, kurioms atgabenta įvairios labdaros.

Kupiškio rajone svečiai iš Norvegijos pirmiausia apsilankė mokykloje „Varpelis“. Jie apžiūrėjo neseniai norvegų, danų ir Kupiškio rotariečių lėšomis įrengtas naujas sūpynes ir karuselę neįgaliems vaikams. Mokyklos direktorė Irena Skupienė dėkojo Ferder klubo prezidentui Knut Borge Knutsen ir įteikė jam padėką bei vaikų pieštą paveikslą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Žmogus kaip žmogus…o jau tie atvykstantys norvegai-tai kažkokie manekenai…?????

  • DIEVULIAU, KOKIA TA DIREKTORE, ARGI TOKS TURI BUT VADOVAS , DAR PRIDEKIM MUZIEJAUS DEREKTORE , IR VALIO KUPIŠKIUI, PARVEŠ NORVEGAI NUOTRAUKĄ I SAVO ŠALI…..

    • O kas jums nepatinka?

    • Pagal amžių direktorė atrodo puikiai. O pensijinis amžius- skaityk įstatymus. Taigi, žmogus mokėsi, dirbo, kilo karjeros laiptais. Norvegijoje dėl amžiaus nediskriminuoja. Už savo žodžius ten turėtum atsakyti konkrečiai ir pakratyti kišenę dėl žmogaus orumo įžeidimo. O va, kad namelis nesuvyniotas, bet kieno čiupinėjamas- tai jau norvegams minusas.

Rekomenduojami video