2024/04/19

 

GIMNAZIJOS JUBILIEJUS – APIE PRAEITĮ IR DABAR GIMSTANČIĄ ATEITĮ

Paminklo Laurynui Stuokai-Gucevičiui atidengimo akimirka. Autorės nuotrauka

Nuskambėjo nuaidėjo Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos 100-ojo jubiliejaus renginiai. Baigiamieji šios sukakties akcentai buvo lapkričio 17 dieną vykęs gimnazijos Garbės galerijos atidarymas ir šventinis minėjimas „Ateitis gimsta dabar“. Šiuose renginiuose apsilankę kupiškėnai turėjo puikią progą susitikti su buvusiais klasės draugais, mokytojais, susipažinti su dabartine gimnazijos bendruomene.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nauji gimnazijos brandos ženklai

Tądien Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje aukotos šv. Mišios už dabartinę gimnazijos bendruomenę ir už nukeliavusius į amžinybę žmones. Po jų šventės dalyvių, įvairių šios mokyklos laidų atstovų, iškilminga eisena patraukė gimnazijos link.

Čia buvo atidengtas Lauryno Stuokos-Gucevičiaus paminklas, perkeltas iš pradėtos rekonstruoti centrinės miesto aikštės. Per šią ceremoniją kalbėjęs rajono meras Dainius Bardauskas patikino, kad garsaus Kupiškio krašto architekto paminklo vieta prie jo vardo gimnazijos daugiau turėtų nebesikeisti. Tam plojimais pritarė visi ceremonijos dalyviai. Įkyrus rudeninis lietus nesutrukdė prie mokyklos pasodinti ir gimnazijos šimtmečiui skirtą ąžuoliuką. Jį jubiliejaus proga padovanojo miškininko Vidmanto Markevičiaus abiturientų laida.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Apie kokį šios gimnazijos 100-metį eina kalba, jeigu ji buvo atidaryta tik gal 1961 metais? Į tą naują mokyklą įžengiau lankydamas šeštą klasę

    • Gal iki aštuntos klasės ir telankei, kad nesiorientuoji kas yra gimnazija, o kas yra pastatas. Gaila, kad šventė vyko darbo dieną…

Rekomenduojami video