2024/03/29

 

PETICIJĄ PASIRAŠĖ – IR MŪSŲ RAJONO MEDIKAI

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojos Ingos Juknevičienės teigimu, sveikatos sistemą būtina keisti iš esmės. Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę medikų bendruomenė pratrūko. Mažų algų ir didelių darbo krūvių išvarginti medikai daugiau laukti nebenori. Išplatinta Lietuvos medikų sąjūdžio iniciatyvinės grupės peticija, kurioje kalbama apie sveikatos apsaugos sistemos ydas, reikalaujama nedelsiant 30 proc. didinti medicinos srities darbuotojų atlyginimus. Ją pasirašė daugiau nei 39 tūkst. medikų.
Ar tarp jų yra ir Kupiškio sveikatos priežiūros įstaigose dirbantys gydytojai, kaip jie vertina šią situaciją?

Jurga BANIONIENĖ

Keisti iš esmės

Kalbintos sveikatos priežiūros įstaigų vadovės ir medikės laikėsi vieningos nuomonės – pokyčių seniai reikėjo. Tai gydytojai įrodė pasirašydami šią peticiją.

„Jokių dvejonių net nebuvo. Reikia pasirašyti, nes būtina sveikatos sistemą keisti iš esmės. Tai, kas buvo padaryta prieš daugiau nei 20 metų, kai ji patvirtinta ir pristatyta, padėti pagrindai, yra pasenę. Pamatai turi likti, bet visa kita reikia atnaujinti“, – kalbėjo Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Inga Juknevičienė.

Pasak medikės, šeimos gydytojai yra labai apkrauti darbu, dokumentų pildymu, o gaunami atlyginimai neatitinka realybės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • pritariu. laokas kulbokienei i uztarnauta poilsi

  • Ateini sirgdamas pas gydytoja,iseini visiskai susargdintas nuo bauginimo,santazo,belieka kreiptis privaciai.

  • Paskaičiau tą straipsni laikraštyje, tai žinot verk norisi, dar gali p. Kulbokiene taip kalbet kad medikai turi gaut toki pat atlyginimą kaip seimo nariai, o kaži kiek ji pati gauna? ar ne daugiau ,kaip seimo nariai, visur ilindus, kitiem gydytojam neduoda nei ekoskopuot, nei dirbt kitur, jug šitiek metu pensininke, nebera kam jos pakeisti, baisu,kas Kupišky dedasi…

    • Įdomu, o ligoninės direktorė R.Ramanauskienė ar pasirašė? Mano manymu, tai didžiausias tos įstaigos stabdys ji ir yra. Kas ją skyrė direktore, tai suprantama tik kaip ligoninės visiškam sunaikinimui. Nėra ligonionės, nėra problemos – biudžetas pilnesnis.

Rekomenduojami video