2024/04/20

 

MAISTO SAUGA – PER VERSLO IR TIKRINTOJŲ PRIZMĘ

Verslininkams svarbu verslo laisvė, o valgytojams visuomet rūpi ir rūpės, ar jie valgo kokybišką maistą, ar jo gamintojai ir tiekėjai reguliariai kontroliuojami. Jurgos Banionienės nuotrauka

Verslininkams svarbu verslo laisvė, o valgytojams visuomet rūpi ir rūpės, ar jie valgo kokybišką maistą, ar jo gamintojai ir tiekėjai reguliariai kontroliuojami.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Nuo šių metų lapkričio 1 dienos įsigaliojo įmonių, susijusių su maisto produktų pardavimu, saugojimu, viešojo maitinimo paslaugų teikimu, patvirtinimo ir registravimo tvarkos pakeitimai. Dėl to bus gerokai paprasčiau pateikti prašymą ir užregistruoti daugelį mažiau rizikingų maisto tvarkymo veiklų.
Tai nereiškia, kad tokios veiklos niekas netikrins. Juolab kad įmonėse maisto saugos reikalavimų pažeidimų vis dar nestinga.
Išsamiau naują tvarką pakomentavo ir apie rajono įmonėse nustatytus pažeidimus papasakojo Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiasis specialistas-maisto produktų inspektorius Mantas Džiaugys.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pradėti verslą kai kam bus paprasčiau

Pasak M. Džiaugio, yra išplėstas ūkinių komercinių veiklų, kurios gali būti registruojamos supaprastinta tvarka, sąrašas. Pavyzdžiui, iki lapkričio 1 d. supaprastinta tvarka buvo registruojamos tik įmonės, užsiimančios logistika, prekyba internetu ar gaminančios pirminę žemės ūkio produkciją. Šiuo metu registruojamų supaprastinta tvarka veiklų sąrašas išplėstas net iki 22 ūkinių komercinių veiklų. Į tą sąrašą, pavyzdžiui, įtraukta sezoninė mažmeninė prekyba, mažmeninė prekyba kioskuose, prekyvietėse, degalinėse, pagaminto maisto tiekimas renginiams ar pagal sutartis, kt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Logistikos paslaugos, kurias teikia Baltictransline! Krovinių pervežimai, priekabų nuoma, draudimai ir dar daugiau!

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video