2024/04/19

 

AKTORĖ LIGITA KONDROTAITĖ: „AŠ NIEKADA NEBUVAU KUO NORS KITU“

Ligita Kondrotaitė yra suvaidinusi arti šimto vaidmenų, tačiau tikino nė vienam jų nepuoselėjanti nostalgiškų jausmų, stengiasi tobulėti ir mokytis kasdien čia ir dabar iš visų ir visko. Metanojos Žilėnaitės nuotraukos

Aktorės Ligitos Kondrotaitės neįmanoma nepastebėti ir ja nesižavėti: duslus balsas, moteriškumą įkūnijanti asmenybė, filosofiškas žvilgsnis, išduodantis neeilinę gyvenimo patirtį. Jos vardas teatro pasaulyje yra gerai žinomas ir daugelį metų žiūrovui neatsiejamas nuo Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro ir prancūziškos poezijos.

Audinga SATKŪNAITĖ

…nes ir esu aktorė

Gimusi Rokiškyje, gyvenusi Noriūnuose, Vilniuje ir Panevėžyje aktorė L. Kondrotaitė sakė, kad jos profesija yra gana reta, todėl ji kelia kitiems susidomėjimą. Kuo toliau, tuo labiau Ligita įsitikina, kad žmogus tiesiog turi gyventi savo gyvenimą ir visai nesvarbu, kokią profesiją jis pasirenka.

„Aš tiesiog gyvenu savo gyvenimą – ir tai nėra nei pliusas, nei minusas. Kiekvieno žmogaus gyvenimas yra svarbus ir visai neturi reikšmės tai, ką jis dirba. Svarbiausia, koks tu esi žmogus“, – sakė aktorė.
Anot L. Kondrotaitės, profesija yra uždėjusi tam tikrą ženklą. Moteris tai priima natūraliai, nes ji ir esanti aktorė. Ligita įsitikinusi, kad bet kurios profesijos darbuotojas pirmiausia turi būti žmogus.

„Ar lengva būti Ligita Kondrotaite?“ – paklausėme aktorės.

„Aš niekada nebuvau kuo nors kitu ir nesu patyrusi kitokio gyvenimo. Aš tiesiog – Ligita“, – atsakė ji.

Aktorė tik prasitarė turinti ritualų, kurie padeda peržengti tam tikrą slenkstį ir atsiverti scenoje. Anot L. Kondrotaitės, jie turėtų išlikti aktoriaus paslaptimi, kurios visiems atskleisti nereikėtų. Moteris pabrėžė, jog mokėjimas išeiti iš vaidmens yra jos profesijos dalis, kuri būtina norint gyventi toliau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video