2024/03/28

 

MIRUSIŲJŲ PAGARBA, VIRTUSI ATLIEKŲ GAUSA

Artėjant Vėlinėms gyventojai skuba tvarkyti artimųjų kapų.
Šiuo metu žaliųjų atliekų labai padaugėja – tai ir sugrėbti lapai, šakos, surinktos nuvytusios gėlės. Jos neretai atsiduria bendruose konteineriuose. Dar neatsisakoma tradicijos kapus išpuošti daugybe dirbtinių gėlių, nukloti žvakėmis, kurios po kelių savaičių virsta atliekomis.

Jurga BANIONIENĖ

Tvarko iš anksto

Pirmadienį vidudienį senosiose miesto kapinėse buvo galima sutikti nemažai kapus tvarkančių gyventojų. Pakalbinta už socialinę pašalpą atidirbanti lapus grėbianti Jūratė sakė, kad kapinės nuo praeitos savaitės pilnos žmonių: „Visi masiškai atvyksta tvarkyti artimųjų kapų. Pagrindiniai darbai – lapų grėbimas, gėlių sodinimas.“

Prie įėjimo į kapines buvo matyti didžiulė šalia konteinerių supilta krūva lapų, šakų, maišų. Anot pašnekovės, tikriausiai, konteinerių mažoka arba žmonės tiesiog nepasistengia atliekų mesti į juos. „Bent Vėlinių laikotarpiu galėtų daugiau jų pastatyti, nes pagrindinės atliekos šiuo metu – lapai. Jie pasibaigs, ir tų šiukšlių mažai bebus“, – kalbėjo Jūratė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • su atliekomis puikiai tvarkosi Alizavos seniūnijoj.Palėvenėlės kapinėse padarytas atviras aptvaras žalioms atliekoms. Žmonės atrūšiuoja,į konteinerius meta tik žvakes,plastmases.

  • Yra prižiūrimos kapinės, vėl blogai. Visko nori kaip ant delno, gal dar už jus ir visus kapus turėtų kažkas sutvarkyt? O gal dar ir palaidot nemokamai? Baikit verkšlenti.

  • Šiais laikais viską reikia paduoti, patys pasirūpinti nei žeme, nei smėliu nebesugebate, laikui bėgant ir žvakių turbūt prašys žmonės.

    • O kaip Tamsta galvoji, kaip gi tas žemes man patartum atsivežti. Tikriausiai – kišenėse!

      • Tik nereikia.. Yra pilna priemonių. Kaip žinote egzistuoja toks daiktas kaip kibiras, maišas, priekaba.

        • Gerbiamasis, o jeigu aš važiuoju aplankyti savi artimųjų kapų su visuomeniniu transportu? Tai kaip tada patartum? Gal vieną kuprinę prisipilti smėlio, o kitą juodžemio, ir užsidėjus veiną iš priekio, kitą iš nugaros, kaip nešuliniam mului atvykti lankyti artimųjų kapų?

          • Važiuokite ne su visuomeniniu transportu.

      • Pats kaltas, kad neturi.

    • Tamstos nelaimei,nors beveik pensininkas,puikiai pamenu,kaip prie visų rajono kapinių būdavo ir smėlio ir juodžemio,taip kad nereikia lia lia.Taigi tas ar ta kuriam trūksta žodžių-pasiklauskite žmonių,kurie prisimena,o ne vientisai rypuoti kokia gera valdžia kokie blogi žmonės.

  • Dar galetu prie kapiniu buti zemes ir smelio nors pries sventes

Rekomenduojami video