2024/03/19

 

SVEIKA MITYBA PAGAL AJURVEDĄ

Ajurveda teigia, kad svarbiausia yra atpažinti savo prigimtį – ir fizinę, ir emocinę, tada aiškiau, ne tik ką valgyti, bet ir kokia veikla užsiimti. Progą daugiau sužinoti apie ajurvedinę mitybą turėjo Trečiojo amžiaus universiteto nariai. Jiems ajurvedos paslaptis atskleidė gydytoja, sveikos mitybos ir gyvensenos konsultantė, Ajurvedinių masažų ir konsultacijų studijos „Satvika“ įkūrėja Asta Keturkienė.

Jurgita BANIONIENĖ

Sveika ir skanu – suderinama

A. Keturkienė yra klasikinės medicinos gydytoja. Supratusi, kad jokie vaistai neveikia ligos priežasties, o tik pasekmes, ji ėmė ieškoti kitokių ligų gydymo būdų ir atrado ajurvedą – mokslą apie džiugų, laimingą gyvenimą, kuriam apie 5 tūkst. metų.

Per paskaitą buvo susikoncentruota ties sveikos mitybos tema. Gydytoja negalinti atsistebėti tuo, kad dauguma žmonių visiškai nepaiso, ką valgo.

„Dažnai tai, ką mes praryjame, nesiejama su liga. Tai – proto apgaulė. Protas yra žmogaus sudedamoji dalis, kuri visada nerami. Protui raminti yra daugybė praktikos būdų – malda, meditacija, tylos stovyklos. Jam pažaboti labai svarbus yra intelekto lavinimas. Tai darome klausydami, gaudami naujas žinias, skaitydami. Neretai iš pacientų girdžiu, kad jei atimsime malonumą skaniai pavalgyti, daugiau nieko nuostabaus nebėra. Galima sveikai ir labai skaniai valgyti, tai suderinama“, – akcentavo ajurvedos specialistė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video