2024/04/25

 

ŠĄLANTYS SOCIALINIO BŪSTO GYVENTOJAI PRAŠO PADĖTI

Šiame name Didžprūdžiuose veikė kaimo pradinė mokykla. Dabar jis įtrauktas į Savivaldybės socialinio būsto fondo sąrašą.

Socialiniame būste Didžprūdžiuose gyvenantys Jekaterina Jablonskis ir Andrius Marmakas žiemą priversti kęsti šaltį.
Jurgitos Banionienės nuotraukos

Į Kupiškio rajono savivaldybę pagalbos ne pirmą kartą kreipėsi Didžprūdžių gyventojai. Jaunai porai šiame kaime buvo suteiktas socialinis būstas. Viskas būtų gerai, jei ne ramybės neduodančios šildymo problemos. Anot poros, žiemą jiems ir keturiems mažamečiams vaikams reikia glaustis viename antro blokinio namo aukšto kambarėlyje, nes šildymo sistema neveikia tinkamai ir apšildoma tik pusė namo.

Jurgita BANIONIENĖ

Peržiemoti sunku

Didžprūdžiuose gyvenantys Jekaterina Jablonskis ir Andrius Marmakas socialinį būstą Didžprūdžiuose gavo prieš porą metų. Jie įsikūrė sename name, buvusioje mokykloje. „Eilėje stovėjome ilgai, apie ketverius metus, todėl labai apsidžiaugėme gavę namą. Vieta gyventi gera – atokiau nuo miesto, gražu, yra žemės sklypas, galima daržus auginti, vaikams patogu pasiekti mokyklą, autobusėlis vežioja. Viskas būtų gerai, jei ne visiškai susidėvėjusi šildymo sistema“, – sakė pašnekovai.

Pasak A. Marmako, žiemą ištverti išties labai sunku, nes šyla tik keli radiatoriai. Tuomet jie su vaikais glaudžiasi antrame pastato aukšte, viename kambaryje, nors namas erdvus ir didelis. „Auginame keturis vaikus, trys lanko mokyklą, mažiausiam – dveji metukai. Tas kambarys didelis, telpame, kentėti galima, bet sunku taip gyventi, ypač – dėl vaikų. Jiems norisi daugiau vietos, reikia ir pažaisti, ir pamokas ruošti“, – skundėsi J. Jablonskis.

Jau dvi žiemas šeima taip praleido, o ne už kalnų ir naujas šildymo sezonas. „Bandėme patys tvarkytis, keičiau radiatorius naujais, pernai irgi kreipėmės į Kupiškio seniūnijos seniūną Julių Vytautą Semėną, bet problemos išspręsti nepavyko. Trūksta informacijos, reikia gero specialisto, kuris patikrintų visą šildymo sistemą. Žinoma, geriausia būtų ją visą keisti, nes visi vamzdžiai surūdiję, kiauri“, – kalbėjo A. Marmakas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video