2024/04/20

 

ŽEMĖS ŪKIO TECHNIKOS PRIEŽIŪROS IR PREKYBOS LYDERIS KUPIŠKYJE

Audinga SATKŪNAITĖ

Bendrovė „East West Agro“ Lietuvoje atidarė jau trečią atstovybę. Šių metų liepos mėnesį EWA atidarė savo atstovybę Šiaulių rajone, Kairiuose, o ketvirtadienį – Kupiškyje. Bendrovėje iš viso darbuojasi 70 darbuotojų, kurių skaičius sparčiai auga.

Ketvirtadienį žemės ūkio technikos prekybos bendrovė „East West Agro“ (EWA) atidarė naują techninės priežiūros ir prekybos atstovybę Kupiškyje. Lietuviško kapitalo bendrovė EWA yra vienas didžiausių žemės ūkio technikos prekybininkų Lietuvoje ir šiandien atstovauja tokiems visame pasaulyje pripažintiems žemės ūkio technikos gamintojams kaip „Massey Ferguson“, „Laverda“, „Fella“ ir kitiems. Šiuo metu bendrovės klientai yra daugiau kaip 6 tūkst. stambių ir vidutinių Lietuvos žemės ūkio bendrovių ir ūkių, nemaža dalis jų Kupiškio rajone ir aplinkinėse vietovėse.

Akcinės bendrovės EWA generalinio direktoriaus Gedimino Kvietkausko teigimu, steigti atstovybę Kupiškyje buvo paskutinis šių metų plėtros etapo taškas. Tai trečia bendrovės atstovybė Lietuvoje ir antra, kuri buvo įsteigta šįmet po sėkmingai užbaigto viešojo akcijų platinimo, per kurį iš viso pritraukta 3 mln. eurų investicijų.

Nauja EWA atstovybė Kupiškyje, Technikos gatvėje, įsikūrė 2,5 tūkst. kv. metrų teritorijoje. Čia planuojama įkurti apie dešimt darbo vietų, kurias turėtų užimti savo srities profesionalai iš Biržų ir Kupiškio rajonų. Bendrovė šiam plėtros etapui skyrė maždaug 200 tūkst. eurų. G. Kvietkauskas patikino, kad esant reikalui atstovybėje gali būti įkurta ir daugiau darbo vietų.

Kupiškyje EWA padalinio atidarymo proga atsilankė ir bendrovės partneris, lenktyninkas Benediktas Vanagas (dešinėje). Jis neslėpė, kad bendradarbiauti su bendrove „East West Agro“ yra didelė garbė ir malonumas.

„Kupiškis yra strategiškai patogioje vietoje Šiaurės rytų regione. Čia mūsų technikos bazė yra labai stipri, o pardavimas auga. Mūsų tikslas būti kuo arčiau savo klientų, kad galėtume sparčiau jiems suteikti savo paslaugas. Norisi gerinti bendravimo ir bendradarbiavimo kokybę su Šiaurės rytų ūkininkais, todėl mes šiandien esame čia“, – atstovybės atidarymo proga sveikinimo žodžius tarė EWA generalinis direktorius G. Kvietkauskas.

Jis sakė tikintis, kad atsiradus bendrovės atstovybei Šiaurės rytų regione vietos ūkininkų pasitikėjimas EWA teikiamų paslaugų kokybe tik didės.
Žemės ūkio sektoriaus bendrovių penketuke savo pozicijas sėkmingai įtvirtinusios „East West Agro“ generalinis direktorius pabrėžė, kad šiuo metu turėdama tris atstovybes EWA yra pajėgi labai greitai ir kokybiškai aptarnauti visą Lietuvą, nes nuo savo klientų yra nutolusi ne daugiau kaip 150 kilometrų atstumu.
„Mes stengiamės būti geriausi ir toliau eisime šiuo keliu“, – patikino G. Kvietkauskas.

Jis pasidžiaugė, kad bendrovės plėtrą palaikė Kupiškio rajono savivaldybė, todėl jis gerų žodžių nepagailėjo ir merui Dainiui Bardauskui. Jo iniciatyva buvo atnaujintas kelio ruožas, kad privažiavimo kelias iki bendrovės techninės priežiūros ir prekybos atstovybės būtų patogus.
„Mes pirmą kartą susidūrėme su tokiu teigiamu Savivaldybės požiūriu ir geranoriška ranka. Tai labai maloniai nustebino“, – sakė EWA generalinis direktorius, pažadėjęs ir toliau aktyviai bendradarbiauti su rajono Savivaldybe vykdant įvairius socialinius projektus.
Kupiškio rajono meras D. Bardauskas atvykęs į bendrovės „East West Agro“ atidarymą neslėpė savo džiugesio dėl technikos priežiūros ir prekybos lyderio atėjimo.
„Aš labai laimingas, kad tokia stipri lietuviško kapitalo įmonė ateina į nedidelį Šiaurės rytų regioną. Noriu palinkėti, kad čia visada būtų klientų ir jie greitai rastų tai, ko ieško. Tikiuosi labai sėkmingo bendradarbiavimo ir plėtros“, – sakė D. Bardauskas, vėliau perkirpęs atstovybės atidarymo juostelę.

Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas, kuriam padėkos žodžių negailėjo bendrovės EWA generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas, perkirpo atidarymo juostelę.
Rasos Čepaitės nuotraukos

Bendrovės atidarymo šventėje dalyvavo ir gerai žinomas lenktynininkas, EWA partneris Benediktas Vanagas. Jis papasakojo su žemės ūkio technika „Massay Ferguson“ susipažinęs dar būdamas paauglys, kai dirbo pas ūkininką Suomijoje. Tuomet šį prekės ženklą itin gerai įsiminęs, nes su jos technika patyręs pirmą techninę avariją.

„Bendradarbiauti su EWA man yra garbė ir malonumas. Prieš keletą dienų „Verslo žinios“ šią bendrovę išrinko kaip žemės ūkio srities lyderį ir tikrai ne veltui. Mūsų partnerystė duoda labai daug naudos, nes mes galime mokytis vieni iš kitų“, – kalbėjo B. Vanagas.

Užs. Nr.1297

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video