2024/04/18

 

VERSLĄ LIPDĖ KAIP BITĖS KORĮ

Darbo kabinetas Aidui Rudinskui, UAB „Velseka“ direktoriui, – įmonės valdymo centras ir vieta, kur gimsta naujos idėjos. Banguolės Alekienės-Andrijauskės nuotrauka

Daugiau nei du dešimtmečiai Kupiškyje gyvuoja uždaroji akcinė bendrovė „Velseka“. Vairuotojai čia yra, vaizdžiai sakant, senokai pramynę takelį. Mat prireikia pasipildyti degalų, nusiplauti automobilį ir kitokių su technika susijusių paslaugų. Šią vietą Panevėžio gatvėje žino ir vilkikų vairuotojai.

Šiuolaikiškai tvarkoma „Velsekos“ teritorija pramoniniame miesto rajone patraukia ir kitų prašalaičių akį.

Apie verslą, kurį lipdė tarsi bitės medaus korį, verslininko džiaugsmus ir rūpesčius pasikalbėjome su šios įmonės direktoriumi Aidu Rudinsku.

Banguolė Aleknienė-Andrijauskė

Kuo svajojote būti mokykliniais metais? Koks buvo Jūsų kelias į verslą?

Nebeatsimenu savo vaikiškų svajonių. Gal todėl, kad labai stipriai nebuvau susižavėjęs kažkokia profesija. Su broliu Rolandu, kuris gyvena Kaune ir užsiima individualiu keleivių vežimo verslu, užaugau Muntvydų kaime, netoli Alizavos. Gaila, bet tėviškės jau nebėra. Ją nušlavė sovietiniais metais praūžusi melioracija.

Aštuonias klases baigiau tuometinėje Alizavos vidurinėje mokykloje. Vėliau išvažiavau mokytis į Panevėžio politechnikumą, kur baigiau pramoninės ir civilinės statybos specialybę. Statybos darbų vykdytojo, inžinieriaus pareigas ėjau Skodinio tarybiniame ūkyje. Iš ten išėjau atlikti privalomos karinės tarnybos. Grįžęs tokį pat darbą dirbau buvusioje Kupiškio tarpkolūkinėje statybos organizacijoje, Rudiliuose. Prasidėjus pertvarkai, griūvant kolūkiams, kaip ir daugelis tuo metu, ieškojau kitų veiklos sričių. Buvau jaunas, vos įpusėjęs trečią dešimtį. Ieškojau, kur galėčiau pasireikšti. Apie 1993–1994 metus įregistravau individualią įmonę ir pradėjau didmeninės prekybos naftos produktais verslą. Nuo to viskas ir prasidėjo.

Kaip toliau klostėsi Jūsų reikalai?

Po maždaug trejų metų, 1996-aisiais, įkūriau uždarąją akcinę bendrovę, kuri gyvuoja iki šiol. Iš pradžių prie didmeninės prekybos naftos produktais prilipdžiau autoserviso paslaugas, atidariau šalia automobilių detalių parduotuvę, dar po kelerių metų pradėjau teikti ir krovinių vežimo paslaugas.

Šiuo metu mano verslo dalis yra plėtojama ir Panevėžyje. Ten veikia sunkvežimių remonto dirbtuvės, užsiimu didmenine prekyba naftos produktais, sunkvežimių aikštelių nuoma. Planuoju vėliau ir degalinę Panevėžyje atidaryti.

Europoje dirba 20 „Velsekos“ vilkikų. Dar du ketinu įsigyti. Šiandien įmonėje iš viso yra 104 darbuotojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video