2024/04/20

 

ŠEPETOJE – DUOBĖTOS GATVĖS IR IŠTIKIMO ŠUNS NAMAS

Didelės duobės puošia Skodinio gatvę. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Didelės duobės puošia Skodinio gatvę.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Gražūs aplinkos tvarkymo pavyzdžiai, apie kuriuos pastaruoju metu ne kartą rašė „Kupiškėnų mintys“, ne tik žavi laikraščio skaitytojus, bet ir paskatina atidžiau pažvelgti į savo gyvenamąją aplinką, ją gražinti. Deja, imantis šių darbų yra dalykų, kurių vieni gyventojai be valdžios paramos ir pagalbos tikrai neįstengtų atlikti.
Tokia linkme sukosi pokalbis ir su Šepetoje gyvenančiu vyriškiu, kuris išsakė savo pilietinę poziciją ir kitu rajono gyventojams opiu klausimu.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Įžvelgia rūpinimosi žmogumi stoką

Šepetos gyventojas (pavardė redakcijai žinoma) stebėjosi, kad jų kaime, neva Savivaldybės socialiniame būste Skodinio g. 56, gyvena, vaizdžiai tariant, šuo, o ne žmonės, kuriems reikėtų pastogės. Juk girdėję, kad rajone yra netrumpa eilutė žmonių, norinčių gauti socialinį būstą. Jo žiniomis, šį namą, kuriame prieš keletą metų buvo sprogęs karšto vandens katilas, sužalojęs mirtinai čia gyvenusią moterį, Savivaldybė nesėkmingai pardavinėja.

Anot šepetiškio, tas šuo niekuo neprasikaltęs ir gali sau ramiai tame kieme būti. Tik pasvarstęs, kad rajono valdžia, užuot laikiusi tuščią tokį namą, galėtų pasielgti ir kitaip.

Paklaustas, ar šuo ten atsitiktinai atklydo, vyras sakė, kad gyvūnas yra ankstesnių šio namo gyventojų. Po tragiško įvykio moters vaikai gyvena kitur. Džiugu, kad šuo yra globojamas, jam kažkas vis parūpina ėdalo. Gyvūnas taikus, ištikimai saugo savo kiemą ir niekur iš ten nesitraukia. Žmogus kėlė ir kitą opią ne tik jam, bet ir jo kaimynams bėdą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tegu šitas savivaldybės ponas pervažiuoja Kupiškio miesto Slėnio gatve, gal dar spės jos įrengmą įtraukti bent į 2019 metų planus. Nes kadencija baigsis, o jis taip ir nesužinos, kur tokia gatvė yra:)

Rekomenduojami video