2024/03/28

 

BŪSIMA PERTVARKA NEBAUGINA

Po pirmojo priėmimo etapo Kupiškio technologijos ir verslo mokykla turi 107 naujus mokinius. Mokymosi įstaiga yra numačiusi šįmet priimti 150 žmonių. Tikimasi, kad likusios laisvos vietos bus užpildytos per antrąjį priėmimo etapą. Audingos Satkūnaitės nuotrauka

Po pirmojo priėmimo etapo Kupiškio technologijos ir verslo mokykla turi 107 naujus mokinius. Mokymosi įstaiga yra numačiusi šįmet priimti 150 žmonių. Tikimasi, kad likusios laisvos vietos bus užpildytos per antrąjį priėmimo etapą.
Audingos Satkūnaitės nuotrauka

Šiais metais į profesinio rengimo mokyklas buvo vykdomas centralizuotas priėmimas, kuris netikėtai akis atvėrė švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei. Likus kiek daugiau nei savaitei iki naujų mokslo metų pradžios ji prabilo apie 2018 metais profesinių mokyklų tinklo laukiančią pertvarką, per kurią bus uždarytos, reorganizuotos ir prie kitų mokymo įstaigų prijungtos 24 profesinio mokymo įstaigos. Žadama ir kitokių pokyčių, pavyzdžiui, apriboti galimybes daug kartų mokytis profesinėse mokyklose.
Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorė L. Kaušakienė įstaigos likimo burti nesiryžta ir intensyviai ruošiasi ateinantiems mokslo metams.

Audinga SATKŪNAITĖ

Tikisi pasiekti tikslą

Pasibaigus pagrindiniam priėmimo į profesinį mokymą etapui Kupiškio technologijos ir verslo mokykla gali džiaugtis turinti 107 naujus mokinius. Šiais metais priėmimas į profesines mokyklas pirmą kartą vyko per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociaciją bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO), todėl stojantieji prašymus teikė internetu. Jų Kupiškio technologijos ir verslo mokykla sulaukė 174, tačiau mokymosi įstaiga, įvertinusi pretendento tinkamumą mokytis tam tikros profesijos, patvirtino tik 128.
„Pirmo etapo rezultatus gavome rugpjūčio 24 dieną. Kai kurie mokiniai buvo pasirinkę ne vieną programą, todėl vėliau jie turėjo galutinai apsispręsti, kuriuo keliu nori pasukti“, – kalbėjo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorė Lina Kaušakienė.

Papildomas priėmimas į profesines mokyklas prasidėjo šiandien ir tęsis iki rugsėjo 5 dienos. Kupiškio technologijos ir verslo mokykla šiais metais yra numačiusi 150 mokinių ribą, kurią L. Kaušakienė tikisi pasiekti per papildomą priėmimą. Pernai buvo numatyta priimti 175 asmenis, bet jų būta kur kas daugiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video