2024/03/19

 

KAIMYNUS VIENIJA APLINKOS PRIEŽIŪRA

Šepetos Liepų g. 11 namo gyventojai (iš kairės) Ramutė Kežienė, Snaiguolė Siaurienė, Arvydė Tunaitienė, Vidmantas Tunaitis ir Regimantas Kežys puoselėja gražią tradiciją – pavėsinėje prie namo susėsti ir išgerti kavos. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Šepetos gyvenvietės Liepų gatvės 11 namo gyventojai – puikus bendruomeniškumo pavyzdys kitiems. Gražiai sutariantys kaimynai visada aktyviai rūpinosi, kad jų aštuonbučio namo aplinka būtų tvarkinga, o po namo renovacijos suvieniję jėgas čia sukūrė tikrą grožio oazę.

Jurgita BANIONIENĖ

Kavos gėrimo ritualas – graži tradicija

Šis Liepų gatvės daugiabutis namas vietinių nuo seno vadinamas mokytojų namu. Čia yra aštuoni butai, pusėje jų ir dabar gyvena Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėje mokykloje dirbantys ar anksčiau dirbę mokytojai su šeimomis. Visi namo gyventojai vieningai rūpinasi aplinka, tam šepetiškiai negaili nei savo laiko, nei pinigų.

Pasikalbėti prie puodelio kavos susėdame pavėsinėje. Ji daug metų yra viena mėgstamiausių namo gyventojų vietų, o kavos gėrimo ritualas – labai sena tradicija. Ramutė Kežienė džiaugėsi, kad šiltuoju metų laiku kasryt nešini kavos puodeliu kaimynai atskuba pasikalbėti, gera ir po dienos darbų rasti minutę pasišnekučiuoti. O juk kai supa sutvarkyta aplinka, tai daryti kur kas smagiau.

Šalia pavėsinės – Arvydės Tunaitienės sukurtas gėlynas. Moteris apgailestavo, kad šiais metais mažai gėlės žydėjo, trukdė lietūs, tačiau jų auginimas ir priežiūra – viena jos aistrų.

Išskirtinės kiemo puošmenos

Gėlynų aplink šį daugiabutį namą yra ir daugiau. Juose puikuojasi į išskirtinius vazonus susodintos begonijos, pelargonijos. Tai – A. Tunaitienės sumanymas. „Viskas prasidėjo po namo renovacijos. Norėjome gražiai susitvarkyti aplinką, tai buvo pirmininko Regimanto Kežio iniciatyva“, – pasakojo A. Tunaitienė.

Į darbus vieningai kibo visi. Pirmiausia pjovė, rovė senus priešais namą augusius medžius, žemes vežė. Išklojo takelį trinkelėmis, įrengė rožyną. Tiesa, vietoje rožių pirmiausia buvo susodinę spygliuočius, bet jie nudžiūvo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar nevartojat ko nors stipriau? ar apsimetat? toliam amžiuj jau butina ko nors stipresnio….

  • Šaunuoliai….

  • Tikrai nesunku pasodinti geliu, sutvarkyti namo aplinka, kai daugiabuciuose daugybe zmoniu gyvena- sitiek ranku galetu botanikos sodus uzveisti. Gerbiu uz tvarka ir darbstuma siuos zmones. Galetu ir kitu namu gyventojai susiorganizuoti ir pasigrazinti kad ir sekancia vasara:)

  • Ir ko cia reikia pykti ant tu zydinciu geliu, dziaugtis reikia kad zmones taip dirba ir grazina kiema.

  • Cia jau matyt supyko namo darbscioji.

    • Čia parašė vyras, kuris tikrai daug nuveikė namo labui,nes namo gerbūvis-ne vien žydinčios gėlės…

  • Tolerantiški žmonės, sako dirba visi kaimynai, toli gražu ne visi, o tik tie kurie matosi nuotraukoje. Sėkmės jums gražinant aplinką, ir mums pavyzdys geras ir stimulas stengtis.

    • „Toli gražu ne visi“? Gal prieš rašant ir skleidžiant erezijas reikėtų pasidomėt kaip ten viskas yra iš tikrųjų?

Rekomenduojami video