2024/03/19

 

AR UŽGIS UAB „UŽUPIO STATYBA“ PŪLINYS VILNIAUS GATVĖJE?

Šio namo gyventojai per dvejus metus nesulaukė namo renovacijos pabaigos ir gyvena tarsi apkasuose. Autorės nuotrauka

Šio namo gyventojai per dvejus metus nesulaukė namo renovacijos pabaigos ir gyvena tarsi apkasuose.
Autorės nuotrauka

Statybininkų įkaitais dvejus metus jaučiasi Kupiškio Vilniaus gatvės 79-ojo namo gyventojai. Lyg ir sėkmingai iš pradžių prasidėjusi jų namo renovacija, šiuo metu visus varo į neviltį. Eina į pabaigą vasara, o jų namas pusiau skustas, pusiau luptas. Apie tai ne kartą rašė ir „Kupiškėnų mintys“.
Gyventojai nelabai tiki, kad kažkas pasikeis po statybos inspektoriaus vizito ir UAB „Užupio statyba“, atliekančios čia darbus, vadovų pažadų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Gyventojai apimti nevilties

Į redakciją dar prieš atvykstant tikrintojams, rugpjūčio 14 dieną, kreipėsi Vilniaus g. 79-ojo namo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) ir išsakė visiems aktualias šio namo gyventojams problemas.

„Namas pradėtas atnaujinti prieš dvejus metus. Pusantrų metų darbai praktiškai nejuda iš vietos. Gyvename sąvartyne, tarsi apkasuose. Aplink tvoros, pastoliai tai pastatomi, tai nuimami. Vaikai kieme neturi kur žaisti. Nesaugu. Ant medžių putų polistirolio plokštės nusviestos po audros nuo stogo tebekyburiuoja.“

„Niekas jų nenuima. Šį pavasarį buvo susirinkimas dėl namo renovacijos reikalų. Čia dalyvavo ir rangovai, ir administruojančios įmonės UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovai. Rodė projektus, garantavo, kad per trijų mėnesių laikotarpį bus balkonai sutvarkyti. Jau ir rugpjūčio pabaiga, o realių pokyčių nematyti. Apardė balkonus. Džiaugėmės, kad pagaliau darbai pajudės. Deja. Statybininkai nebaigę darbų vienoje namo pusėje, metėsi į kitą balkonų draskyti. Pasikrapštė pasikrapštė ir vėl ramu. Nuimtos antenos, neturime, kur džiauti išskalbtų drabužių. Gal prieš tris savaites gavome pranešimus, kad reikia atidaryti rūsį, nes bus keičiami vamzdžiai. Iki šiol tų darbų niekas nepradėjo. Ateina ruduo. Darbo sąlygos statybininkams vis prastės. Kokia bus šios renovacijos kokybė? Skambiname administruojančios įmonės atstovams, kalbame, baramės ir nieko naujo. Tai turbūt pirmas toks atvejis. Kitur namų renovacija kur kas greičiau buvo užbaigta. Gyventojams labai nervintis dėl to nereikėjo, o čia tyla ir nežinomybė. Pažadų per trejus metus išgirdome labai daug. Taip tęstis nebegali. Kas mus išgelbės nuo šitokios renovacijos? Nebežinome kur dar kreiptis“, – išsakė savo susirūpinimą pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video