2024/04/19

 

VIRŠ ŪKININKŲ GALVŲ – MOKESČIŲ BOTAGAS

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Vyriausybė ir toliau siekia suvienodinti žemės ūkio sektoriaus apmokestinimą. Numatyta, kad žemės ūkio veiklą vykdantys gyventojai, kurių apyvarta viršija 45 tūkst. eurų, per dvejus metus turės pereiti į bendrą individualios veiklos apmokestinimo sistemą. Bendra tvarka galios ir žemės ūkio veiklą vykdančioms įmonėms, kurios taip pat turės pereinamąjį laikotarpį. Kita gera naujiena tokią veiklą vykdantiems – galimybė į leidžiamuosius atskaitymus įtraukti žemės įsigijimo išlaidas.

Po pertvarkos visi ūkininkai mokėtų gyventojų pajamų mokestį, kuris priklausytų nuo apmokestinamųjų pajamų, t. y. nuo per metus gauto pelno dydžio.
Ką apie būsimus mokesčių pokyčius mano mūsų rajono ūkininkai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Su optimizmo gaidele

Per patį javapjūtės įkarštį buvo nelengva surasti ūkininkų, kurie turėtų laisvesnę minutėlę pokalbiui apie Vyriausybės suplanuotą mokesčių reformą ir jos pasekmes žemdirbiams. Antai Šernupio kaime ūkininkaujantis Saulius Bubinas mintimis telefonu pasidalijo sėdėdamas kombaino kabinoje.
Pasak ūkininko, kol kas Vyriausybės planais kitaip apmokestinti ūkininkus itin nesidomėjęs.
„Šiuo metu į visa tai gilintis nėra laiko. Sėdžiu kombaine. Brangi kiekviena giedros minutė. Nuimti derlių 130 ha plote – ne vienos dienos darbas. Mokesčius mokėsim, kaip visi kiti ūkininkai. Niekur nedingsi. Manau, didelės tragedijos, šiek tiek pakėlus pelno mokestį, nebus. Juolab kad žadama į leidžiamus atskaitymus įtraukti žemės įsigijimo išlaidas. Tokia išlyga labai svarbi, nes buvome pirkę žemės, turime paskolų. Gerai ir tas dviejų metų pereinamasis laikotarpis.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Štai jum ir kolėga ukininkas ramūnas k su savo ukininku partyja užtaisė garo.

Rekomenduojami video