2024/03/29

 

NUO RUGPJŪČIO 1 D. MAŽĖJA ŠILUMOS KAINA

Nuo 2017 m. rugpjūčio 1 d. nustatyta AB „Panevėžio energija“ vienanarė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 5,02 ct/kWh be PVM. Nuo šių metų birželio 1 d., panaikinus lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM) šilumai, tiekiamai gyvenamosioms patalpoms šildyti ir karštam vandeniui, taikomas standartinis 21 proc. PVM, todėl rugpjūčio mėnesį visiems vartotojams šiluma kainuos 6,07 ct/kWh (su 21 proc. PVM). Galutinė šilumos kaina vartotojams, palyginus su praėjusiu liepos mėn., mažėja 5,2 proc.

Pagal nustatytą šilumos kainą, kiekvieną mėnesį perskaičiuojama ir karšto vandens kaina.
Gyventojams karštas vanduo kainuos 6,23 Eur (su 21 proc. PVM) už kubinį metrą, jį ruošiant namo bendro naudojimo individualiuose šilumokaičiuose. Kai karštas vanduo tiekiamas iš grupinių šilumokaičių – 6,00 Eur (su 21 proc. PVM) už kubinį metrą.

Daugiau informacijos galite rasti AB „Panevėžio energija“ interneto svetainėje www.pe.lt

Užs. Nr.1088

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kažkaip įdomiai jos „mažėja“ – buvo po 5 centus su „kapeikom“, dabar jau bus po šešis. Čia kaip tame rusų anekdote apie vakarykščius dyydelius vėžius po penkis rublius ir šiandieninius mažus, bet užtai po tris rublius:)

Rekomenduojami video