2024/03/28

 

IEŠKOJO GRAŽIAUSIOS MIESTELĖNŲ SODYBOS

Račiupėnų gatvės gyventoja Zita Grigaliūnienė (trečia iš kairės) savo sodybos kieme su Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus atstovais, gražiausių sodybų apžiūros vertinimo komisijos nariais Rimvydu Latviu, Romualda Stovolos (pirma iš kairės) ir Lina Matiukaite. Autorės nuotrauka

Tęsiame gražiausių Kupiškio vietų apžvalgą. Šįkart ką Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus inicijuoto konkurso „Gražiausios Kupiškio miesto erdvės 2017“ vertinimo komisijos nariai pamatė ir sužinojo apsilankę individualiose kupiškėnų sodybose.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Miesto centre ir Račiupėnuose

Kita vertinimo komisijos stotelė buvo netoli miesto centro, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, Algirdo ir Danguolės Butėnų sodyboje. Jos šeimininkų nesusitikome. Jie buvo išvykę, bet sutartu laiku, jų kiemas apžiūrai buvo atviras.

Dėkingoje vietoje, ant Kupos upės šlaito, įsikūrusi sodyba skendėjo žalumoje. Jaukumo jai teikia lauko židinys, pavėsinė, tarp augalų įrengtas fontanėlis.

Bene daugiausia gražių sodybų šįkart apžiūrėta individualių namų kvartaluose, Račiupėnų, Slėnio, Palėvenės gatvėse.

Labai stropiai ir išmoningai savo sodybos aplinką puoselėja Račiupėnų gatvės gyventoja Zita Grigaliūnienė. Čia galima išvysti ir senoviškos kaišytinės tvorelės fragmentą su užmautomis puodynėmis. Pasak sodybos šeimininkės, ji per dvidešimt metų gyveno daugiabutyje Noriūnuose. Atgal grįžti jokiu būdu nebenorėtų.

„Savo kieme reikia nuolat kažką tvarkyti, sodinti, ravėti. Žinoma, kad pavargstu, bet vakarais labai gera pasidaro žvelgiant į tų darbų rezultatą“, – teigė sodybos šeimininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video