2024/04/19

 

VĖŽIAVIMO SEZONAS GERU LAIMIKIU NEKVEPIA

Nors nuo liepos 15 dienos Lietuvoje oficialiai galima gaudyti vėžius, Kupiškio mariose vėžiautojai negalės tikėtis gero laimikio. Vandens telkinyje žnypliuotojų populiacija po prasiautusio vėžių maro dar neatsigavo. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nors nuo liepos 15 dienos Lietuvoje oficialiai galima gaudyti vėžius, Kupiškio mariose vėžiautojai negalės tikėtis gero laimikio. Vandens telkinyje žnypliuotojų populiacija po prasiautusio vėžių maro dar neatsigavo.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvoje prasidėjo vėžių gaudymo sezonas, truksiantis iki rudens – spalio 15 dienos. Jo metu leidžiama pagal nustatytą tvarką gaudyti natūraliai paplitusias rūšis – plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius. Iš Lietuvos vandenų pasitraukus vėžių marui, Kupiškio mariose vėžių populiacija pamažu atsigauna. Nors kupiškėnai galės gaudyti siauražnyplius ir plačiažnyplius vėžius, vargu ar galės džiaugtis geru laimikiu. Be to, šiemet, kaip ir pernai, vėžiavimo varžybų Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centras neorganizuos. Esą varžybos būtų per didelis smūgis atsigaunantiems vėžiams.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

Varžybų nebus

Per vėžiavimo sezoną leidžiama pagal nustatytą tvarką gaudyti natūraliai paplitusias rūšis – plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius. Invazinių vėžių rūšių gaudymui, kaip įprastai, ribojimai netaikomi. Dviejų rūšių – plačiažnypliai ir siauražnypliai žnypliuotieji dažniausiai pateikiami valgyti, bet jų gaudymo sezonas – ribojamas, tik trys mėnesiai.

Kupiškio rajonas prieš porą metų, kai vėžių maras nebuvo nualinęs Lėvens tvenkinio, rengė vėžių gaudymo varžybas. Šis renginys pritraukdavo ne tik vietinius žvejus, bet ir vėžių mėgėjus iš visos Lietuvos.

Ši šventė netgi buvo įtraukta į įdomiausių Valstybinio turizmo departamento rekomenduotinų renginių sąrašą.

Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro turizmo vadybininkė Vaida Laučinavičė laikraštį „Kupiškėnų mintys“ patikino, kad ir šiemet, kaip ir pernai, vėžiavimo varžybų Kupiškio mariose nebus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video