2024/04/25

 

GARSAUS MUZIKANTO NUŽUDYMO BYLOJE PADĖTAS TAŠKAS

Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Panevėžio apygardos teismas birželio pradžioje priėmė sprendimą byloje už Kupiškyje garsaus muzikanto Gintauto Bernadicko nužudymą ir 9 metams nelaisvės nuteisė 36-erių kupiškėną Nerijų Baroną. Žiaurų nusikaltimą padaręs N. Baronas teismo nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui.

Panevėžio apygardos teismas skundą išsiuntė liepos 13 dieną. Nužudytojo šeima nuosprendžio neskųs.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

Skyrė bausmę

Panevėžio apygardos teismas patvirtino nuosprendį ir 9 metams nelaisvės nuteisė kupiškėną N. Baroną, kuris pernai rugsėjo 25 dienos popietę žiauriai nužudė Kupiškyje ir už jo ribų garsų muzikantą, 69 metų G. Bernadicką. Muzikantas, peiliu subadytas savo namuose, Kupiškyje, mirė greitosios medicinos pagalbos vežamas į ligoninę. Teismo ekspertai nustatė, kad G. Bernadickui ne mažiau kaip 12 kartų buvo durta į pilvą, krūtinę, kitas kūno vietas.

Nužudytojo namuose rastas muzikanto pažįstamas N. Baronas, gimęs 1981 m. Jam nustatytas 2,58 prom. girtumas. Jis buvo sulaikytas.

Iki šiol neteistas N. Baronas, be šios beveik prieš metus įvykdytos žmogžudystės, buvo kaltinamas grasinimu nužudyti savo tėvą ir už kvaišalų laikymą. Kratos metu pareigūnai pas N. Baroną rado 38 tabletes psichotropinių vaistų – klonazepamo – tablečių.

Tėvą užmušti ir papjauti N. Baronas grasino prieš porą metų. Tuomet ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nes nuo sūnaus nukentėjęs tėvas su juo susitaikė. Tačiau pateikus N. Baronui kaltinimus dėl nužudymo, buvo atnaujintas ir minėtas ikiteisminis tyrimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video