2024/03/29

 

Į SAVARANKIŠKĄ GYVENIMO KELIĄ PALYDĖTI ABITURIENTAI

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos IVa klasė po atestatų įteikimo ceremonijos su klasės kuratore Elvyra Kavoliūniene. Autorės nuotrauka

Sekmadienį, liepos 16 dieną, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje buvo įteikti brandos atestatai Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos 78 laidos abiturientams. Šiemet mokyklą iš viso baigė 104 gimnazistai. Brandos atestatus gavo 102. Dviem gimnazistams buvo įteikti brandos atestatai su pagyrimu.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Džiaugėsi akademiniais pasiekimais

Prieš brandos atestatų įteikimo ceremoniją buvo aukojamos šv. Mišios.

Kunigas Mindaugas Kučinskas mokyklą baigusiems jaunuoliams, švenčiantiems naujo gyvenimo etapo pradžią, palinkėjo gerai atlikti savo darbą, neprarasti pasitikėjimo, drąsos, renkantis gyvenimo kelią įsiklausyti, ko širdies gilumoje labiausiai trokštama. Jei gyvenime kas nors nesisektų, neužsidaryti savyje, o patarimo, pagalbos kreiptis į savo artimuosius, kunigus ir kitus žmones.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas abiturientams palinkėjo, kad įgytos vertybinės nuostatos ir akademinė branda padėtų žengti gyvenimo keliu, kad gyvenime kiekvienas atrastų laiko ne tik sau, bet ir bendravimui su tėvais, broliais ir seserimis bei draugais, kad neužmirštų savo gimtojo krašto.

„Šių metų brandos egzaminų sesija buvo sėkminga. Turime keturis matematikos šimtukininkus. Anglų kalbos, fizikos, geografijos, chemijos, informacinių technologijų valstybiniai egzaminai išlaikyti gerai. Lietuvoje brandos egzaminų sesija buvo sėkminga 95 proc. abiturientų, o mūsų gimnazijoje – 97 proc. Tokie rezultatai stiprina ir gimnazijos pozicijas šalyje.

Jūsų asmeninių pasiekimų tikrai gali pakakti renkantis tolimesnes studijas. Galit sau kelti ambicingus tikslus“, – kalbėjo V. Žilinskas ir priminė, kad kiekvienam abiturientui yra išsiųstas vaizdo siužetas apie pozityvią lyderystę. Verta jį peržiūrėti, nes ta lyderystė gali kiekvienam padėti siekti gyvenimo tikslų, bendrauti su kitais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vis ir toliau plaksime save, kad Kupiškio rajone prastai paruošiami mokiniai?

  • Ar smagios išleistuvės buvo, abitūra?

Rekomenduojami video