2024/04/20

 

NEĮPRASTU POMĖGIU STEBINA APLINKINIUS

Dalios Kurklietytės ūkyje šiuo metu gyvena apie šimtas įvairių veislių triušių. Ji labiausiai žavisi prancūzų avinais, kurie vieninteliai turi nulėpusias ausis ir yra draugiškesni nei kitų veislių nulėpausiai. Nuotrauka iš Dalios Kurklietytės asmeninio albumo

Dalios Kurklietytės ūkyje šiuo metu gyvena apie šimtas įvairių veislių triušių. Ji labiausiai žavisi prancūzų avinais, kurie vieninteliai turi nulėpusias ausis ir yra draugiškesni nei kitų veislių nulėpausiai.
Nuotrauka iš Dalios Kurklietytės asmeninio albumo

Tik nedaugelis galėtų patikėti, kad Kupiškio rajone, Naivių kaime, gyvenanti Dalia Kurklietytė pirmenybę teikia ne sau ar draugams, o jos ūkyje laikomiems gyvūnams. Meilę jiems mergina jaučia nuo pat vaikystės ir tikina, kad jos gyvenimas šiuo metu priklauso nuo triušių ir naminių paukščių.

Audinga SATKŪNAITĖ

Užkrėtė senelis

Panevėžio kolegiją baigusi mergina gimtojo kaimo ilgam niekuomet nebuvo palikusi. Mokydamasi ji kasdien važinėdavo į Aukštaitijos sostinę, šiandien ta linkme skuba kiekvieną rytą į darbą. D. Kurklietytė apsigyventi Panevėžyje niekuomet neketino. Šiuo metu Naivių kaime ją laiko nekuklus ūkis, kur laukia šimtas triušių ir pulkas naminių paukščių, tarp jų įvairių veislių vištos, antys, kalakutai, putpelės. Pasak merginos, praėjusią vasarą atlėpausių buvę dar daugiau – apie tris šimtus.

„Triušių nutariau sumažinti, nes nebespėjau suktis. Norisi daugiau laiko skirti ir sau“, – sakė D. Kurklietytė.

Buhaltere dirbanti mergina triušius auginti pradėjo prieš šešerius metus ir jie nebuvo pirmi jos laikomi gyvūnai.
„Juos augino mano senelis. Kai pamačiau, užsinorėjau ir aš. Kieme pasidarėme dėžę, nes pagalvojau, kad pas mus atvažiuojantiems žmonėms bus smagu pamatyti triušiukus. Tada viskas ir prasidėjo… Galvojau, kad jie bus kiemo puošmena, bet triušių vis daugėjo“, – kalbėjo Dalia.

Iš pradžių ji augino mišrūnus, šiuo metu turi penkias skirtingas triušių veisles, o pernai tuo pačiu metu buvo net trylika. Dėl savo išvaizdos merginai labiausiai patinka prancūzų avinai, nes jie vieninteliai turi nulėpusias ausis.

„Ir savo būdu jie yra patys mieliausi triušiai. Juos galima ir paglostyti, ir ant rankų paimti, o kiti nelabai leidžiasi ir nėra tokie meilūs“, – atskleidė D. Kurklietytė.

Anksčiau mergina triušiukų įsigydavo iš Lietuvoje ar užsienyje gyvenančių žmonių, tačiau dabar jų nebeperka, nes pakanka savų. Anot Dalios, brangiausiai – septyniasdešimt eurų kainavo triušio patelė. Jos veislė – belgų milžinas. Tai yra patys didžiausi pasaulyje triušiai, kurių žmonės įsigyti labiausiai ir pageidauja, nes jie turi daugiausiai mėsos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video