2024/03/29

EUROPOS BURES KUPIŠKYJE IŠKĖLĖ AZARTIŠKI BALSUOTOJAI

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės projektas „Gamybinės teritorijos, esančios Krantinės g. Kupiškio mieste, konversija, prielaidų privačioms investicijoms sudarymas“ savo kategorijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ surinko daugiausia balsų ir laimėjo geriausio projekto, finansuoto Europos Sąjungos fondų lėšomis, konkursą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nominacijos „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ konkurencija šiemet buvo didžiausia – varžėsi devyni dalyviai. Į finalinį trejetą kartu su Kupiškiu pateko Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio III etapas bei geležinkelio ruožo Kena–Naujoji Vilnia elektrifikavimas.

Kupiškėnų projektas buvo vienintelis Šiaurės Lietuvos projektas, patekęs į varžytuves dėl šiųmetinio „Europos burių“ nominacijos „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ prizo.

Balsavimas internetu už konkurso projektus vyko iki birželio 25 dienos, o birželio 29-ąją Raudondvario dvare vykusioje oficialioje „Europos burių“ apdovanojimų ceremonijoje paskelbti nugalėtojai. Šiame renginyje dalyvavo ir rajono meras Dainius Bardauskas, kai kurių Savivaldybės skyrių vedėjai ir specialistai.

Iš viso buvo dvylika finalininkų, kurie varžėsi dėl keturių (už investicijas į žmogų, už proveržį į užsienio rinkas, už inovatyviausius sprendimus, už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą) nominacijų.

Pasak mero, nominacijų teikimo renginys buvo labai gražus. Jį vedė Raimundas Vilkončius. Nominantų pagerbimo ceremonijoje dalyvavo finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė. Ši ministerija buvo šio konkurso organizatorė. Vėliau prie renginio dalyvių prisijungė ir finansų ministras Vilius Šapoka.
„Ačiū kupiškėnams ir draugams, kurių balsai lėmė mūsų projekto triumfą. Šis įvykis, manau, labai svarbus garsinant Kupiškio kraštą. Juk mums, tokiai mažai Savivaldybei, pavyko atkreipti į save dėmesį ir nurungti nacionalinio lygio galiūnus. Mes ir absoliučiai surinkome daugiausia internautų balsų, nurungdami Valstybinę mokesčių inspekciją, kurios PVM sąskaitų deklaracijų programos įdiegimo projektas inovatyviausių sprendimų kategorijoje buvo taip pat geriausias. Konkurso organizatoriai absoliutaus šio konkurso lyderio nerinko. Tai buvo pačių azartiškų balsuotojų neformali iniciatyva“, – sakė meras D. Bardauskas.

Per laurus nuskynusį Kupiškio projektą ES fondų investicijomis atnaujinta miesto centre buvusi apleista teritorija, kurią iš naujo atrado investuotojai. Įgyvendinant projektą „Gamybinės teritorijos, esančios Krantinės g., Kupiškio mieste, konversija, prielaidų privačioms investicijoms sudarymas“ sutvarkyta ir įvairiai komercinei veiklai pritaikyta teritorija miesto centre, kuri atkreipė investuotojų dėmesį – veiklą čia pradės UAB „Domimaks“, įsipareigojusi sukurti apie 70 naujų darbo vietų.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video